TAROTUN EFENDİLERİ: KRALLAR VE KRALİÇELER

Her kart grubu bir elemente hayat verir. Kupalar suya,değnekler ateşe, tılsımlar toprağa ve kılıçlar havaya. tıpkı burçlar gibi.Astrolojide 12 adet burç tarotta 4 kart grubumuz var yani her kart grubuna 3 burç düşer tabi ki benzer özelliklerine göre.

  • Kupalar duygusal,sezgileri güçlü insanlar, hani siz daha gitmek istediğinizi söylemeden biliyorum gideceksin diyen kadınlar var ya işte onlar kupa kraliçeleri dikkatli olun :) Yengeç burcu , balık burcu gibi. güçlü ve umursamaz görünen ama bir o kadar duygusal akrep burcu gibi.
  • Kılıçlar duygularını çoğu zaman saf dışı bırakan sadece aklına güvenen gözlerine baktığınızda özgür ruhuyla sizi kendine hayran bırakacak insanlar, biraz soğuk ve alaycı gelebilirler ama dış görünüşle yargılamayalım.Bu grupta  terazi ,ikizler,kova burcu insanları bulunur.
  • Tılsımlar toprağa egemen insanlar sadece elleriyle tutup gözleriyle gördüklerinin peşine düşen sabırlı kişiler ;boğa, başak ,oğlak burcu insanları.
  • Değnekler içindeki hırsları dengelemekte zorlanan genelde çok istedikleri bir şeyden çabuk sıkılan ama ne olursa olsun tuttuğunu koparan insanlar ; aslan , koç ve yay burcu insanlarıdır.
Tarotta her kişinin bir kartı vardır hani her grupta ; 
kralımız,kraliçemiz,şövalyemiz ve prensimiz var ya işte onlar genel tabir ile saraylı kartlarımız , soylu kartı diyende var duyarsanız şaşırmayın :). Açıkçası saraylı kartı demek bana garip geliyor o yüzden kişi kartımız diyeceğim. 

Öncelikle her kişinin bir kartı vardır açılım yaparken (özellikle çok köklü bir açılım olan keltik açılımındaki buna ilerde değineceğiz.) çok önemlidir. Açılım yapmadan önce desteden kişi kartımızı seçmemiz gerekiyor.
  • Öncelikle açılım yapacağımız kişinin burcuna göre grubumuzu seçiyoruz.
  • Eğer açılım yapacağımız yani sorularına cevap vereceğimiz kişi bayansa; 
  1. 20 yaşından küçükse prens kartını seçiyoruz bu bizim belirleyici kartımız oluyor yani o kişiyi bu kart temsil edecek açılım boyunca.Örneğin yengeç burcu ve 18 yaşında bir arkadaşımız kartı için öncelikle kupa grubunu seçiyoruz çünkü yengeç bir su burcu yani kupa. Ve arkadaşımız 20 yaşından küçük o yüzden kişilerimiz içinden prenste karar kılarız, yani kupa prensi bizim kişi kartımız olmuş olur.
  2. 20 yaşından büyükse ki evli yada bekar bunlar kafa karıştırmasın her zaman için kraliçeyi seçeriz.Arkadaşımız 21 yaşında olsaydı ona kupa kraliçesi kartını kişi kartı olarak seçebilirdik
  • Eğer açılım yapacağımız kişi erkekse ;
  1. 20 yaşından küçükse yine prens grubumuza yönelmeliyiz.
  2. 20 ile 40 yaş arasındaysa şövalye grubumuza yöneliyoruz. Mesela 38 yaşındaki yay burcu bir erkek için kişi kartımız değnek şövalyesi olacaktır.
  3. 40 yaşından büyük erkekler içinse kral kartlarından birini seçmemiz gerekiyor.
Biraz karmaşık gelmesi çok doğal  şu an ,Özellikle kartları yeni tanıyan arkadaşlar için zor olabilir ama canınızı sıkmayın bu zamanla gelişecek emin olun :)
İyi açılımlar:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HİKAYEDE DEVAM EDIYOR :AZİZE KARTI VE ANLAMI

JOKER AÇILIMI

HİKAYE BAŞLIYOR : JOKER KARTI VE ANLAMI