KÜÇÜK ARKANALAR


Merhaba büyük arkanalara giriş yapmıştık şimdi biraz küçük arkanalardan bahsetmek istiyorum arkadaşlar :)
Aralarındaki farkı bilmek önemli anlam açısından bu yüzden eğer aklınızda soru işaretleri varsa daha net anlamak için ilgili yazıma bakmanızı tavsiye ederim :)

Şimdi arcana nedir öncelikle sürekli küçük ve büyük olandan bahsediyoruz ama arcananın anlamına hiç bakmadık :)

 Arcana sır demektir yani gizem.küçük sır kartlarımız toplam 56 tane karttan oluşur. Destemizin büyük bir çoğunluğu bu kart grubuna mensuptur yani :)

Kaç adet grubumuz vardır :)

 4 adet grubumuz var. Bu gruplarımız ;
1...Kupalar
2...Değnekler
3...Tılsımlar
4...Kılıçlar
Şimdiiii gruplarımıza bakalım  :)
 Su grubunu temsil eden kupalarımız genellikle duygularla ilgilenirler.Bir diğer grubumuz olan değnekler arzu ve isteklerimiz ayrıca hırslarımızla ilgilenirken ,tılsımlar genellikle maddi yönden ve somut durumlarla, kılıçlar ise mantıksal konularla ilgilenirler.:)
Bir insanı ele alırsak hayatında hem maddi hem manevi yönler vardır. kimi zaman maddi konular ağır basarken , kimi zaman manevi konular ağır basar. ama bunların bir çoğu anlıktır. Yani bazı zamanlar sıkıntıda olabiliriz ama bir süre sonra durumu düzeltebiliriz. Bu yüzden küçük arkanalarımız da bulunan tüm bu kartlar, bize genel geçer olarak kısa vadede bir insanın karşısına çıkabilecek aklınıza gelen tüm ihtimalleri içinde barındırır.
 Daha net anlamak açısından bir kaç örnek vermek istersek :)


  •  Bir öğrenci düşünün lütfen bu öğrencimiz evinden ayrıldı yurduna yerleşti. Ama ilk gece çok üzgün şimdi bu duruma henüz alışmadı bir süre sonra o kadar üzülmeyeceğini biliyoruz. Bu çocuğumuz için üç kartlı bir tarot açılımı yaparsak o an muhtemelen çıkabilecek gruplar; kupa ağırlıklı olarak kılıç gruplarına mensup olacaktır. 

Sebebi ise o an duygularının yoğun olması ama aynı zamanda mantığının bu duygulara karşı çıkmasıdır. yani evden ayrılmak olması gereken bir durum iken ailesine ve evine olan özlem duygusal yönden ağır basmaktadır.


  • Şimdi ise iş arayan bir yeni mezun düşünelim :)

Umarım örneklerim garip değildir :)
İş araması somut bir başlangıç içindir somut olaylar genellikle maddiyatla ilgilidir. Maalesef içinde yaşadığımız dünyada para bir çok şeyi temsil ediyor . Bu kişi için bir açılım yaparsak gelecek olan kartlarımızın içerisinde muhtemelen tılsım ve değnek kartları ağırlıkta olacaktır. Sebebi ise bir başlangıç yapmak istiyor bu kişi maddi yönden kendi gücünü almak olabilir bu durum ve istekleri ,beklentileri yani hırsları var mesleğinde iyi olmak istiyor muhtemelen :) Kim istemez ki :)
Fakat şunu da unutmamak gerekir ki genel itibariyle gruplarımızın anlamlarına değindik. Yanında bulunan  kartlar ve açılımında bulunduğu konum anlam açısından çok önemlidir :)

Bir sonraki yazımızda kartlarımızı teker teker ele alıp tanımaya başlayacağız :)

Şimdilik hoşçakalın :)

Unutmayın; hisler sizin,tercih sizin ve yorum sizin :)






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HİKAYEDE DEVAM EDIYOR :AZİZE KARTI VE ANLAMI

JOKER AÇILIMI

HİKAYE BAŞLIYOR : JOKER KARTI VE ANLAMI