HİKAYE DEVAM EDİYOR: AY KARTI VE ANLAMI



Merhaba :)
Uzun bir ara var gene bundan dolayı kusura bakmayın lütfen :( Sıra ay kartında değil fakat verilmiş bir sözüm var geçte olsa tutmak istiyorum bu yüzden ay kartını anlatmak istedim :)

Klasik sorumuz gelsin o halde :)
Ne görüyoruz ?
Kartımızı destemizden çıkardık,elimize aldık ve bakalım  neler var.öncelikle bu kart bir büyük arkana yani bize anlattığı durum genel bu konuyu daha net anlamak için önceki yazılara bakabilirsiniz.
Adından da anlaşıldığı gibi bir ay var öncelikle ayın üzerinde bir insan yüzü , başını egmiş ve mutsuz bir görüntüsü var gibi..
Bir kurt ve bir köpek başlarını kaldırmışlar aya bakıyorlar kuyrukları dik bir durumda.aralarından daracık bir yol geçiyor ve bir yengeç yolun başında suyun içinde duruyor. Arkada daglar dikkat çekiyor ve iki kale karşılıklı duruyor. Renklerimize bakarsak genel olarak yeşilin tonları ve mavinin tonları yengecimizin yanında bir kaç taş ve küçük küçük otlar birde ayımızın altında yagmur damlaları gibi sarı sarı parçacıklar var ve kartımızın numarası 18.
Şimdi yavaş yavaş degerlendirelim o parçaları sonra birleştirelim ve bu kartın hikayesini anlayalım :)
Şimdi aya bakalım cancagızlarım :)
Ama dikkatli bakalım tüm dikkatinizi verin lütfen insan yüzünün arkasına odaklanın bir hilal var ayrılmış bakın kafanın arkasında tam olarak. şimdi insan yüzünü kapatın komple hilal dahil yani sağ tarafı burundan itibaren baş parmagınızla kapatın ve ayın kalan kısmına bakın. kalan yarım aya son dördün ismi verilir. Ayın evreleri vardır bildiğiniz gibi şimdi komple baktıgımızda ise bir dolunay var. Yani elimizde 3 evre var öyle değil mi ?
Eger bahsettiğim durumu anlayamadıysanız daha iyi inceleyin ve görünce okumaya devam edin. Aksi taktirde pek bir anlamı olmayacaktır.
Resme bakarak evreleri karşılaştıradabilirsiniz daha net görebilirsiniz böylelikle :)
 Şimdi astrolojide bildiğiniz gibi ayın çok önemli bir yeri vardır mitolojide de öyle.
Hani astrologlar derler ya dolunay nasıl etkileyecek 40 derecelik açılar akrep burcunun performansını arttıracak mı ,hilalde hamile kalınır mı falan :D
Neyse konudan sapmayalım ama gülcek malzeme olan bir konu bu kabul edin :)
Bu kartımızın bize ne anlattığını anlamamız için teker teker bu evrelerin anlamlarına hep birlikte bakalım :)
Hadi o zaman

  • Hilal :dilekleri anlatır. birşeyleri içimizden çok dileriz ,değişim isteriz fakat bu değişim olmaz. olduğumuz yerde kalırız burada ki sorun sadece dilemektir yani herhangi bir atılımda bulunmamaktır.
  • Son dördün: bu evre astrolojide arada kalmayı anlatır. Yani bir yanımız hadi gidelim derken diğeri oturalım der. kararsızlık hakimdir. karışıklık vardır. Net bir karar verilemez . Geçmiş mi gelecek mi tıpkı bir damla mürekkep nasıl bulandırıyorsa bir bardak suyu hayatta öyle bulanık durur gözümüzde.
  • Dolunay: bu evre bir çok romantik filmin yapı taşı :) kurt adamlar dolunayda çıkar ortaya :p bu kötüydü tamam kabul :)Dolunay bilinçaltıyla özdeşleşmiştir. Ve tüm duygusal patlamalar iyi anlamdada ,kötü anlamdada genellikle dolunaya rastlar.

Şimdi bunları neye göre söylüyorum?Astrologlar günlük aylık yada haftalık yorumlarını ayın evrelerine ve açılarına bakarak yaparlar diğer gezegenlerde var elbette ama en büyük etki sahibi aydır. Mesela benim burcum yengeç diyelim normalde duygusalım zaten hilal evresiyle birleşince benim dileklerim olduğunu ve onlar için çalışmam gerektiğini yoksa çok üzüleceğimi söyleyeceğini yorumunu okumadan söyleyebiliriz. Yani o ermiş değil :)
Konudan saptık gene :)

Şimdi hepsine birlikte bakarsak kartımızda genel bir kriz hakim yani ortadaki o kişi büyük bir çıkmazda diyebiliriz. Net olan hiçbirşey yok duygular karmakarışık evreler geçiyor ama değişen bir şey yok. ne olacak ,ne yapacak, ne yapmalı belirsiz. Gitmek istiyor ama sanki çakılmış gibi oraya. Genel renkler sonbahar renkleri genelde sonbahar renkleri bize hüzün yansıtır en azından bana ve bu kartta hüzün var peki sebebi ne?

Kartta acı yok yani bu hüznün sebebi belirsizlik ,mutsuzluk bulunulan pozisyondan çıkamamak bunun getirdiği mutsuzluk hakim. Aslında bir yol var dikkat ederseniz küçük bir patika var ve çok uzaklara kadar gidiyor fakat yolun başında bir yengeç yolu kapamış durumda onu aşması gerek. Kıskaçlarıyla tutmadan onu.şimdi astrolojide yengeç su grubuna aittir ve duygusallığın sembolüdür. Ama genel olarak yengeç simgesi genel olarak tüm uygarlıklarda tuzak ve tehlike anlatmak için kullanılmıştır. Her hangi bir yerde görülen yengeç simgesi suyun etrafındaki bir tuzağı anlatır. Bu ortak görüştük definecilik de de görüş budur. o halde biz bu hem simge olarak hemde astrolojideki yerini birleştirdiğimizde ortada bir tehlike olduğu kesindir. Bu tehlike duygularımızın karışık olmasından dolayı bizi dibe sürükleyen bir tehlike olabilir. Yine duygulardan dolayı gerçekleri göremiyor olabiliriz. Her durumda duygular aklın önünde ve bizi bir tuzak bekliyordur bu simgelerde.

Peki yaaaa köpek ve kurdumuz ne anlatır ?
Köpek evcil bir hayvandır kurt ise vahşidir. Yani insanların iki yönü gibi bizimde evcil yönlerimiz vardır ama birde bunu tam tersi yönlerimiz vardır topluma yada yetiştiğimiz koşullara ters olabilir. içimizden çılgınca şeyler yapmak gelir bazende uslu çocuk olmak her neyse aralarında yol var yani iki farklı kutup peki ortak özellikleri ne :)
Uluyorlar,kuyrukları dik ve başları yukarıda bu uluma demek :)
Hadi canım ciddi misin dediğinizi duyar gibiyim :)
Köpekler ve kurtların uluma sebepleri diğer sürü üyelerini çağırmaktır. Bu ulumalar da diğer üyelere 'ben yalnızım gel bana katıl ' dedikleri biliniyor. Tabi yalnızlık mutsuzluğu da getirir ve genelde bu durumunda seslerine yansıdığı da söyleniyor. Bu kadar bilgi yeter gibi konumuz bu değil :)
Bu bize yine kararsızlık anlatır yani iki yönümüzü de yalnız bıraktığımızı ve hangi yönümüzü seçeceğimize karar veremediğimizi bu yüzden mutsuz olduğumuzu vurgular.
Sarı renk damlacıklar peki ne anlatır :)

Sarı renk genellikle hüzünlüdür. Ama geçiciliği anlattığı aynı zamanda ölümü simgelediği söylenir. Sonbaharda yapraklar ölür ama önce sararırlar onların sararması yakında döküleceklerini anlatır bize. Ama durumun geçici olduğunu kesinlikle vurgular yani bitecektir bu karışık durum yakın zamanda ve her dökülen yaprak yerine yenisi gelecek ama zaman gerekir bunun için.Sana sarı laleler aldım çiçek pazarından şarkısında da bir hüzün var aklıma geldi şimdi severim o şarkıyı :)

Damlalar aydan aşağıya düşüyor yada yağıyor artık ne derseniz :)
Yani o içimizdeki çıkmaz etrafımıza da kendini yansıtıyor. bulunduğumuz ortam da işin içinde.
Not:Artemis ve orion arasındaki ilişkiyle ilgili hikayeleri okumanız çünkü bu karttaki tanrıçamız artemis fakat ona değinemedim maalesef şu an için :(
Bu kadar genel olarak kartımızı yorumlama zamanı şimdi :)
Ay kartı belirsizliğe ve çıkmaza işaret eder. Bu çıkmaz genellikle duygulardan dolayıdır. Kararsızlık vardır. Bu durum tehlikelere açık hale getiri bizi çünkü çevremiz bizim duygularımızı anlamıştır bunu kötüye kullanmak kendi çıkarına uydurmak isteyen insanlar olabilir. Yada birine karşı hissettiğimiz duygular gerçeği görmemize engel oluyor olabilir. Dileklerimiz gerçekleşmez aslında bir dileğimiz olduğunda genelde hayal ederiz ve gerçekleşmeyince bu hayal kırıklığı olur yani mutsuzluk ve çaresizlik yoğundur. Evcil ve vahşi yönlerimiz ben bu şekilde diyorum siz iyi ve kötü yönde diyebilirsiniz yada başka bir şey size kalmış bunlar arasında kararsızlık sonuçta korkuya yol açar.
Elbette bu durumun neden kaynaklandığını diğer kartlarla daha net görülür:)
İlişkilerde ne anlatır kartımız ?
İlişki için açılan bir ay kartı bize ilişkinin tam anlamıyla net olmadığını anlatabilir. Bu ilişkide belirsizlikler olabilir. Karşımızdaki kişi bize güven verememiş olabilir ve bizim kafamızda çok fazla soru işareti olabilir. İlişki iyi gitmiyordur. bir diğer ihtimal bu kişinin bize bir lolo yaptığını anlatabilir:)
İhanet olabilir bizi kandırmaya çalışıyor olabilir. Diğer kartlara bakmak gerekir net bir yorum için
İş hayatında ne anlatır kartımız?
İş için yapılan bir açılımda karşımıza çıkan ay kartı bize bir konuda tedirgin olduğumuzu anlatabilir. Belki pozisyondan memnun değilizdir yada iş arıyoruzdur ama bulamıyoruzdur ve umutsuzluk vardır.
Ne yapması gerektiği bilinemez veya emek verdiğimiz bir işte başkaları tüm övgüyü almaya çalışıyor olabilir.
Sonuçta ne olursa olsun bu durumun bitmesi için düşüncelerimizi netleştirmemiz gerekir. Ve bir an önce harekete geçmek gerektiğini anlatır. Korkuyorsak da diyelim ayrılmak istiyoruz işimizden ama yeni iş bulucam mı korkusu var karar veremiyoruz işte bunun üstüne gitmemiz ve karar vermemiz gerekir.

Peki o kadar inceledik ama hikayede kartımız nerede biz şuan hikayede neredeyiz anlatmadım çünkü sıra dahilinde gitmedik ama her kart aslında bir hikaye anlatır. zamanı geldiğinde eklemeler yapacağım söz :)

Her hangi bir sorunuz olursa lütfen bana ulaşın. Unutmayın;hisler sizin,tercih sizin ve yorum sizin:)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HİKAYEDE DEVAM EDIYOR :AZİZE KARTI VE ANLAMI

JOKER AÇILIMI

HİKAYE BAŞLIYOR : JOKER KARTI VE ANLAMI